Τριήμερη εκδρομή Καθαράς Δευτέρας Καρναβάλι Νάουσας

2023-02-15

Αναλυτικό πρόγραμμα Καθαρά Δευτέρα για την Τριήμερη Εκδρομή Έδεσσα - Λουτρά Πόζαρ - Άγιος Αθανάσιος Παναγία Σουμελά - Νάουσα - Παραλία Κατερίνης

1η μέρα Σάββατο 25/02/23 .: Συγκέντρωση από το γραφείο μας στο Παγκράτι στις 07:00 και από Σύνταγμα - Ομόνοια 07:20. Με ενδιάμεση στάση για καφέ στον Αγ. Κωνσταντίνο φτάνουμε στον Πλαταμώνα όπου θα διαμείνουμε για φαγητό στην πλατεία του χωρίου με την κεντρική εκκλησία του Άγιου Παντελεήμονα. Κατευθυνόμαστε για Βέροια για να προσκυνήσουμε την Παναγία Σουμελά στο χωριό Καστανιά Ημαθίας στο όρος Βέρμιο. Η Παναγία Σουμελά αποτελεί σπουδαίο πνευματικό κέντρο του ποντιακού ελληνισμού. Μια ιστορία, μια παράδοση και ένας θρύλος αγκαλιάζουν το σύμβολο του Πόντου. Οι λέξεις Παναγία Σουμελά επισημαίνουν εμβληματικά όλη τη χριστιανική ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, το κλέος του και τις χαρές του, τους θρύλους, τα τραγούδια και τους λεβέντικους χορούς του, το πνεύμα του και την καρδιά του. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς ήταν αυτός που χάραξε την μορφή της Παναγίας πάνω σε ξύλο, παραμονή για προσκύνημα και καφέ. Αναχώρηση για παραλία Κατερίνης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Κυριακή 26/02/23 .: Μετά το πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε για Έδεσσα, η πόλη είναι φημισμένη για τους 12 καταρράκτες της μέσα σε απαράμιλλο φυσικό τοπίο με αιωνόβια πλατάνια. Βρίσκεται πάνω στην αρχαία Εγνατία οδό και ιδρύθηκε το 813 π.Χ. από τον πρώτο Μακεδόνα Βασιλιά, τον Ηρακλείδη Κάρανο, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου. Επόμενος προορισμός μας η Αριδαία και τα Λουτρά Πόζαρ, η ονομασία προέρχεται από την σλαβική λέξη «Пожар» που σημαίνει φωτιά, πυρκαγιά, ή θερμότητα. Είναι γνωστά και ως Λουτρά Λουτρακίου, Λουτρά Αριδαίας, ή απλά Λουτρά. Τα ιαματικά θερμά νερά με σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμούς αναβρύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο που πρωταγωνιστεί το βουνό με το δάσος. Παραμονή για γεύμα και χαλαρωτικό μπάνιο στις ιαματικές πηγές. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το παραδοσιακό οικισμό του Άγιου Αθανάσιου, είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του όρους Καϊμάκτσαλαν. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προαιρετική βόλτα στην παραλία της Κατερίνης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Καθαρά Δευτέρα 27/02/23 .: Μετά από το πρωινό στο ξενοδοχείο μας ξεκινάμε με προορισμό την Νάουσα όπου θα παρακολουθήσουμε και θα γίνουμε ένα με το καρναβάλι της πόλης με την τοπική ονομασία 'Γενίτσαροι και Μπούλες'. Το έθιμο Γενίτσαροι και Μπούλες είναι ένα παραδοσιακό δρώμενο στη Νάουσα την περίοδο της αποκριάς. ο χαρακτηριστικός ήχος του ζουρνά και το νταούλι, τους συνοδεύει σε κάθε τους βήμα, καθώς χορεύουν στους δρόμους της Νάουσας κατά ομάδες (μπουλούκια). Μετά το καρναβάλι θα επισκεφτούμε το πάρκο του Αγίου Νικολάου, είναι ένας μικρός παράδεισος ο οποίος βρίσκεται στα προάστια της Νάουσας. Μέσα από το πάρκο περικυκλωμένο με πλατάνια διασχίζει ο ποταμός Αράπιτσας, εξήντα στρέμματα πανέμορφης γης παίρνουν ζωή από τις πηγές του ιστορικού και πολλαπλά πολύτιμου, ποταμού της Αράπιτσας. μοναδικό στην Ελλάδα το υπεραιωνόβιο άλσος πλατάνων εντυπωσιάζει τον επισκέπτη σε κάθε εποχή για την μεγαλοπρέπεια και τον όγκο του. Στη σκιά του αναπαύεται το απέραντο πράσινο του φυσικού χλοοτάπητα που συνυπάρχει με το άγριο αυτοφυές πυξάρι, τη φλαμουριά, τη βελανιδιά και το άφθονο νερό σε μια σπάνια συμφωνία ήχων και χρωμάτων ιδανικός χώρος για περίπατο και βόλτα. Θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα με τις καλύτερες αναμνήσεις και γεμάτοι νέες εμπειρίες, θα φτάσουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

Συμπεριλαμβάνει .:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις - εκδρομές με σύγχρονο πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο.

  • 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

  • 2 πρωινά σε μπουφέ.

  • Συνοδός - Ξεναγός.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης επιβατών.

Δεν συμπεριλαμβάνει .:

  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

  • Φόρος διαμονής

Τιμή συμμετοχής κατ' άτομο .: 139 €

Διαφορά μονόκλινου .: 30 €


Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα αν το θεωρήσει απαραίτητο.

Μίνως tours ταξιδεύουμε τα όνειρα σας...

Κρατήσεις θέσεων .: