Αναλυτικό πρόγραμμα τετραήμερης εκδρομής του Πάσχα Ιωάννινα   Άρτα - Ζαγοροχώρια

2023-02-05

Παρασκευή 14-17/04/23

Τετραήμερη - Πάσχα στα Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Κόνιτσα Άγναντα - Πράμαντα - Βοϊδομάτης.

1η μέρα Μεγάλη Παρασκευή 14/04/22.: Αναχώρηση από το γραφείο μας στο Παγκράτι στις 07:30 και Σύνταγμα - Ομόνοια 07:45. Με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο Ρίο - Αντίρριο. Συνεχίζουμε προς το ιστορικό Μεσολόγγι και την Τουρλίδα όπου και θα διαμείνουμε για φαγητό. Η Τουρλίδα είναι κατοικημένη νησίδα του Πατραϊκού κόλπου, το 1885 κατασκευάστηκε οδικό δίκτυο στο Μεσολόγγι και έτσι ένωσε την Τουρλίδα με την ηπειρωτική Ελλάδα. Στην συνέχεια φτάνουμε στην Άρτα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , το βράδι θα ακολουθήσει ο επιτάφιος στον Ιερό Ναό Παναγίας Παρηγορήτισσας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Μεγάλο Σάββατο 15/04/22.: Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για τα Ιωάννινα. Συνεχίζουμε προς το χωρίο Μονοδέντρι - Βίτσα όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1413-1414 και χτίστηκε με προσωπικά έξοδα των κατοίκων της περιοχής. Το μοναστήρι είναι χτισμένο στην άκρη ενός τραχιού βράχου που βρίσκεται πάνω από το φαράγγι του Βίκου. Θα έχουμε χρόνο για να θαυμάσουμε το υπέροχο τοπίο στο φαράγγι του Βίκου, όπου το διασχίζει ο Βοϊδομάτης ποταμός. Το φαράγγι έχει μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα και σε πολλά σημεία του το βάθος ξεπερνάει τα 1.000 μέτρα, είναι το βαθύτερο φαράγγι, σε αναλογία μήκους-πλάτους-ύψους παγκοσμίως, σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness. Έπειτα θα ανηφορίσουμε για το πέτρινο δάσος που αποτελεί ένα μοναδικό θέαμα καθώς έχουν δημιουργηθεί δομές λεπτοπλακώδεις ασβεστολυθους, φαινόμενο που οφείλετε από την διάβρωση και αποσαθρωση των πλακών. Το αλπικό περιβάλλον συμπληρώνει το δάσος από δρύες και σφεδάμους. Κατηφορίζουμε προς τα Ζαγοροχώρια για φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, το βράδυ θα ακολουθήσει η ανάσταση και το αναστάσιμο γεύμα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Κυριακή του Πάσχα 16/04/22.: Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για τα Άγναντα - Πράμαντα. Σε υψόμετρο 828 μέτρα θα επισκεφτούμε το χωριό Πράμαντα και το σπηλαίο Ανεμότρυπα με μοναδικά σμιλευμένους χρωματιστούς σταλαγμίτες και τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι. Μετά την εξερεύνηση μας θα συνεχίσουμε για το Συρράκο, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα χωρία της περιοχής κριμένο μέσα στο βραχώδες τοπίο, στέκεται πάνω από την χαράδρα του ποταμού Χρούσια, παραπόταμου του Καλαρρύτικου και απέναντι του αντικρίζει τα Τζουμέρκα. Στα Πράμαντα θα απολαύσουμε Πασχαλινό γεύμα με τοπικά εδέσματα της περιοχής. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Δευτέρα του Πάσχα 17/04/22.:Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για Ιωάννινα (Γιάννενα). Θα περιηγηθούμε στην πόλη των Ιωαννίνων, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος. Θα επισκεφτούμε το αρχαίο κάστρο, δηλαδή την παλιά οχυρωμένη πόλη των Ιωαννίνων. Μετά την ξενάγηση θα περάσουμε με τα καραβάκια στο νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας, από τα ελάχιστα κατοικημένα νησιά λιμνών στον κόσμο. Το λένε «νησί της λίμνης» ή «νησάκι των Ιωαννίνων» και έχει περίπου 250 κατοίκους, μία κοινότητα κυρίως ψαράδων. Πρόκειται για ένα βράχο πνιγμένο στα πεύκα, με ένα μοναδικό πέτρινο οικισμό γύρω από το φυσικό λιμάνι του. Αν και μικρό, το νησί έχει επτά μοναστήρια, την τρίτη μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα. Στο νησάκι βρίσκεται το μουσείο για τον Αλή Πασά και σχετική έκθεση. Τέλος θα υπάρχει χρόνος για φαγητό και καφέ στα Ιωάννινα. Θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι νέες εμπειρίες, θα φτάσουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

Συμπεριλαμβάνει:

  • 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο

  • 3 πρωινά

  • Αναστάσιμο δείπνο

  • Τουριστικό λεωφορείο

  • Όλες οι εκδρομές

  • Οδηγός - Αρχηγός

  • Αστική ευθύνη επιβατών

Δεν συμπεριλαμβάνει :

  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

  • Φόρος διαμονής

  • Το εισιτήριο για τα καράβι στα Ιωάννινα

Τιμή.: 260 € . Έκπτωση για κρατήσεις early booking μέχρι 20 Μαρτίου στα 230 €.

Αναχώρηση.: 07:30

Κάντε κράτηση στο 210 7019 009 ή στο 6988627529.

Πίσω στις εκδρομές!

Κρατήσεις θέσεων.: