Αναλυτικό πρόγραμμα τετραήμερης εκδρομής το Πάσχα στην Ζάκυνθο

2023-02-15

Πάσχα στο «Φιόρο του Λεβάντε» στη Ζάκυνθο

1η μέρα Μεγάλη Παρασκευή 14/04/23.: Συγκέντρωση από το γραφείο μας στο Παγκράτι στις 07:30 και από Σύνταγμα - Ομόνοια 07:45. Με ενδιάμεση στάση φτάνουμε μέσω της περιφερειακής οδού της Πάτρας στην Κυλλήνη, θα επιβιβαστούμε στο φέρυ μποτ όπου θα μας μεταφέρει, για περίπου μιάμιση ώρα στην Ζάκυνθο. Αναχώρηση για το κέντρο της πόλης για να επισκεφτούμε το εκκλησιαστικό μουσείο του Αγ. Διονυσίου, ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα είναι η εικόνα της Παναγίας της Θαλασσομαχούσας από τον 13ο αιώνα, η οποία σύμφωνα με την παράδοση είχε πεταχτεί στη θάλασσα την περίοδο της εικονομαχίας και έφτασε πάνω στα κύματα στη Μονή των Στροφάδων. Επίσης θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στη Στράντα Μαρίνα, στην περίφημη Ρούγα στην οποία γεννήθηκε ο Διονύσιος Σολωμός και στο εμπορικό κέντρο με τις γραφικές καμάρες και την πλακόστρωτη κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου. Το δέντρο της ελευθερίας στο κέντρο της Πλατείας συμβολίζει την απελευθέρωση από τους Ενετούς και την υποδοχή των Γάλλων δημοκρατικών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Καλαμάκι όπου σώζονται οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα - καρέτα με ελεύθερο χρόνο για καφέ και βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, ξεκούραση και το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου που διαφέρει αρκετά από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο Ιερεύς θα εξέλθει από το Ιερό Βήμα λιτανεύοντας τον Χρηστό επί του ώμου του, τυλιγμένο σε λευκό σεντόνι. Σημειωση ότι στη Ζάκυνθο δε χρησιμοποιείται ο γνωστός στην υπόλοιπη Ελλάδα κεντητός Επιτάφιος, αλλά αμφιπρόσωπη ξυλόγλυπτη αγιογραφία του νεκρού Χριστού, που ονομάζεται "Αμνός". Μετά τη λιτάνευση, το Σώμα του Χριστού τοποθετείται στον Επιτάφιο, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει, αφού και πάλι εδώ η ιδιαιτερότητα της Ζακύνθου είναι εμφανής. Εδώ οι επιτάφιοι δεν στολίζονται με λουλούδια, επειδή είναι ξυλόγλυπτοι, με επένδυση φύλλου χρυσού και βελούδου, δηλαδή πραγματικά έργα τέχνης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Μεγάλο Σάββατο 15/04/23.: Μετά το πλούσιο πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο, ξεκινάμε για το γύρο του νησιού. Πρώτος μας σταθμός το Καταστάρι που μας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσουμε πανοραμικά την θέα προς τις Αλυκές και το απέραντο Ιόνιο πέλαγος. Στη συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο της Παναγίας Της Αναφωνήτριας. Βυζαντινής προέλευσης είναι η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της «Αναφωνήτριας», η οποία έφθασε εδώ από την αλωμένη Κωσταντινούπολη (1453). Έπειτα θα επισκεφτούμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χωριά της Ζακύνθου τις Βολίμες. Η φυσική ομορφιά του τοπίου σε μαγεύει με τα πευκόφυτα δάση, τους ελαιώνες, τα τοπικά αγροκτήματα και τους αμπελώνες που καταλήγουν στα κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά του Ιονίου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και περίπατο στην αγορά του χωριού, στην οποία θα βρούμε τοπικά προϊόντα όπως χειροποίητα χαλιά και δαντέλες, τυρί, μέλι και κρασί. Ύστερα, μετά το φαγητό μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία στο κέντρο της πόλης, Στις 11.45 ξεκινά η Αναστάσιμη πομπή για την πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου γίνεται η Ανάσταση - Ζάκυνθος Ανάσταση. Το "Χριστός Ανέστη", από τα χείλη του Μητροπολίτη, ψαλλόμενο κι αυτό κατά την ιδιόμορφη Ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική, μεταδίδει σ' όλους τους χριστιανούς, που κατακλύζουν την πλατεία και τους γύρω χώρους, το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού. Κατά την τοπική παράδοση, η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία δεν τελείται αμέσως μετά σε κανένα ναό της πόλεως και των χωριών, αλλά το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Το "αντέτι"(έθιμο) θέλει, κατά τη διάρκεια της αναγνώσεως του Ευαγγελίου, να κτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών. Στη συνέχεια πλούσιο Αναστάσιμο δείπνο με ζωντανή μουσική, παραδοσιακή μαγειρίτσα και πλούσια εδέσματα σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Κυριακή του Πάσχα 16/04/23.: Χριστός Ανέστη! Ξύπνημα με πλούσιο εορταστικό πασχαλινό πρωινό. Θα αναχωρήσουμε για το εστιατόριo, το ψήσιμο του οβελία συνοδεία ζωντανής μουσικής και τοπικών χορών θα μας χαρίσουν ιδιαίτερες γιορτινές στιγμές. Το απόγευμα θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην πόλη της Ζακύνθου. Ελεύθερο, προαιρετικό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Δευτέρα του Πάσχα 17/04/22.:Μετά το πρωινό μας σ ξενοδοχείου, επισκεφτούμε το λόφο του Στράνη, που σε αυτόν λέγεται ότι ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον "Ύμνο εις την Ελευθερία" και τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους". Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το προάστιο Μπόχαλη όπου βρίσκονται κατάλοιπα του Μεσαιωνικού Κάστρου. Συνεχίζουμε για το Λαγανά, είναι μια από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες παραλίες της Ζακύνθου. Τέλος, θα επιβιβαστούμε στο φέρυ μποτ που θα μας μεταφέρει στην Κυλλήνη, από όπου θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα με τις καλύτερες αναμνήσεις από το ζακυνθινό Πάσχα, θα φτάσουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

Συμπεριλαμβάνει .:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις - εκδρομές με σύγχρονο πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο.

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Κυλλήνη- Ζάκυνθο- Κυλλήνη.

  • 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο σε τετράστερο 4* ξενοδοχείο κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

  • 3 πρωινά σε μπουφέ

  • Αναστάσιμο δείπνο με ζωντανή μουσική σε εστιατόριο

  • Πασχαλινό δείπνο με ζωντανή μουσική σε εστιατόριο

  • Συνοδός - Ξεναγός

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης επιβατών

Δεν συμπεριλαμβάνει .:

  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

  • Φόρος διαμονής

Τιμή συμμετοχής κατ' άτομο .: 279 €

Διαφορά μονόκλινου .: 90 €


Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα αν το θεωρήσει απαραίτητο.

Μίνως tours ταξιδεύουμε τα όνειρα σας...

Κρατήσεις θέσεων .: