Αναλυτικό πρόγραμμα τριήμερη εκδρομή Παρασκευή 22/09/23 - Κυριακή 24/09/23 Αχέροντας – Γλυκή - Πάργα - Παξοί – Αντίπαξοι - Πρέβεζα

2023-08-08

Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και φύγαμε για τριήμερη εξόρμηση για χαλάρωση και μπανάκι στον Αχέροντα, βραδυνό ποτάκι πάνω στο ποτάμι! 

Παρασκευή 22/09/23 - Κυριακή 24/09/23 Αχέροντας – Γλυκή - Πάργα - Παξοί – Αντίπαξοι - Πρέβεζα

1η μέρα Παρασκευή 22/09/22 .: Συγκέντρωση από το γραφείο μας στο Παγκράτι στις 07:00 και από Σύνταγμα – Ομόνοια 07:30. Με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο Ρίο – Αντίρριο. Συνεχίζουμε μέσω Αμφιλοχίας και Βόνιτσας προς Πρέβεζα. Διασχίζοντας την Πρέβεζα θα παραμείνουμε στην πανέμορφη παραλία Αμμουδιά για μπάνιο, χαλάρωση και φαγητό. Βρίσκεται στις εκβολές του Αχέροντα ποταμού, γνωστού από τη μεταφορά των νεκρών στο βασίλειο του Άδη στην αρχαιότητα. Τα ρηχά γαλάζια νερά της και η μεγάλη σε εύρος αμμουδιά σε συνδυασμό με τα μεγάλα δέντρα πλάι στην παραλία, εδώ και χρόνια την τοποθετούν σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της περιοχής. Κατόπιν κατευθυνόμαστε προς Γλυκή και τις πηγές του Αχέροντα ακολουθώντας το ποτάμι. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο όπου θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας. Το βραδάκι μπορούμε να απολαύσουμε την βόλτα μας στον παραδοσιακό οικισμό και σε μαγαζιά δίπλα στο ποτάμι με φωτισμό μέσα στα νερά του ποταμού. Διανυκτέρευση.

2η μέρα Σάββατο 23/09/23 .: Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για την Πάργα, προαιρετικά όσοι το επιθυμούν θα συμμετέχουν στην ημερήσια κρουαζιέρα για τους Παξούς - Αντίπαξους, όπου θα επισκεφτούμε εξωτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμο. Το καραβάκι σταματάει σε αρκετά σημεία για μπάνιο και βουτιές από την κουπαστή του πλοίου. Όσοι θα παραμείνουν στην Πάργα θα έχουν ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης, για φαγητό και για μπάνιο στην παραλία του οικισμού. Η παραλία της κωμόπολη δημιουργεί μια διαφορετική αίσθηση στον επισκέπτη, καθώς νομίζει πως βρίσκεται σε κάποιο νησί. Το υλικό της αμμουδιάς, τα ανοιχτόχρωμα νερά και το φυσικό πράσινο από το οποίο περιβάλλονται, διαμορφώνουν ένα ξεχωριστό τοπίο. Το απογευματάκι επιστροφή στην Γλυκή. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Κυριακή 24/09/23 .: Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές για να επισκεφτούμε το Νεκρομαντείο Αχέροντα. Τα νεκρομαντεία της αρχαιότητας ιδρύονταν συνήθως σε μέρη τα οποία θύμιζαν είσοδο προς τον κάτω κόσμο, τον Άδη, τον κόσμο των νεκρών. Έτσι, σπηλιές, χάσματα γης, ποτάμια ή λίμνες (Αχερουσία λίμνη) που θεωρούνταν πύλες εισόδου στον του Άδη αλλά και σημεία από τα οποία ο νεκρός ανέβαινε στον πάνω κόσμο για να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεταν, ήταν ιδανικοί χώροι για τα νεκρομαντεία. Παραμονή στον αρχαιολογικό χώρο για βόλτα και περιήγηση. Έπειτα κατηφορίζομε προς Πρέβεζα όπου θα κάνουμε μπανάκι στην παραλία της Πρέβεζας. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να δροσιστούμε στα κρυστάλλινα χρωματιστά νερά και να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Τέλος θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις, αναμένοντας το επόμενο ταξίδι του τουριστικού γραφείο Καμαρίτης Μίνως Tours. 

Συμπεριλαμβάνει .: 

 • Όλες οι μεταφορές - περιηγήσεις - εκδρομές με σύγχρονο πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο. 

 • 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο. 

 • 2 Πρωινά. • Συνοδός – Ξεναγός.

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης επιβατών.

Δεν συμπεριλαμβάνει .: 

 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό

 • Προσωπικά έξοδα • Καραβάκι για Παξούς - Αντίπαξους

 • Φόρος διαμονής 

Τιμή συμμετοχής κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο .: 150 €Διαφορά μονόκλινου δωματίου .: 50 €

Η κράτηση θέσης είναι έγκυρη μετά την κατάθεση προκαταβολής 30%. 

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα αν το θεωρήσει απαραίτητο για την καλύτερη διενέργεια της εκδρομής ή την ασφάλεια του Group.

Μίνως tours ταξιδεύουμε τα όνειρα σας...