Τριήμερη Εκδρομή Παρασκευή 27/10/23 - Κυριακή 29/10/23 Θεσσαλονίκη – Άγιος Παίσιος – Βεργίνα – Παλαιός Παντελεήμωνας

2023-09-20

1η μέρα Παρασκευή 27/10/22 .: Συγκέντρωση από το γραφείο μας στο Παγκράτι στις 07:30 και από Σύνταγμα – Ομόνοια 08:00. Ξεκινάμε το ταξίδι μας για την όμορφη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στα Καμένα Βούρλα όπου θα πιούμε το καφεδάκι μας. Στην συνέχεια της διαδρομής θα σταματήσουμε στον Παλαιό Παντελεήμονα όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα στα πετρόκτιστα στενάκια του οικισμού, καφεδάκι και προαιρετικά για φαγητό. Η θέα από τον Παλαιό Παντελεήμονα είναι φανταστική και σου παίρνει την ανάσα. Άφιξη στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη, μια πόλη τέχνης όσον αφορά την ομορφιά και το ενδιαφέρον των Βυζαντινών εκκλησιών . Θα σταματήσουμε για προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο , θα δούμε το Λευκό Πύργο και θα καταλήξουμε στο κεντρικό ξενοδοχείο μας Rotonda Hotel. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Διανυκτέρευση. 

 2η μέρα Σάββατο 28/10/23 .: Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για το κέντρο της πόλης όπου θα παρακολουθήσουμε την εντυπωσιακή παρέλαση. Οι εορταστικές εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν για το 3ημερο στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται προς τιμήν της εθνικής Επετείου ΟΧΙ, της απελευθέρωσης της πόλης και στη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου. Η Επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη Γκράτσι στον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Μετά την παρέλαση ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη. Το απογευματάκι προαιρετική βραδινή έξοδος για διασκέδαση. Διανυκτέρευση. 

3η μέρα Κυριακή 29/10/23 .: Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές για να επισκεφτούμε τον Άγιο Παίσιο και την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής. Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Γέροντα Παϊσίου. Στις 12 Ιουλίου 1994 ο Γέροντας εκοιμήθη εν Κυρίω και ετάφη δίπλα στο ναό του Αγίου. Μετά το προσκύνημα επόμενη μας στάση είναι η Βεργίνα. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των βασιλικών τάφων των Αιγών. Οι βασιλικοί τάφοι της Βεργίνας (αρχαίες Αίγες) ταξιδεύουν κάθε επισκέπτη στο κέντρο του ξακουστού Βασιλείου της Μακεδονίας, το οποίο κυριάρχησε στην Ελλάδα και όχι μόνο, τον 4ο αιώνα π.Χ. Εδώ έζησε και πέθανε ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β' από το 382-336 π.Χ. και εδώ στέφθηκε βασιλιάς ο γιος του, ο Μέγας Αλέξανδρος, λίγο πριν ξεκινήσει το χτίσιμο της θρυλικής του αυτοκρατορίας. Τέλος θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις, αναμένοντας το επόμενο ταξίδι του τουριστικού γραφείο Καμαρίτης Μίνως Tours. 

 Συμπεριλαμβάνει .: 

 • Όλες οι μεταφορές - περιηγήσεις - εκδρομές με σύγχρονο πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο. • 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο. 

 • 2 Πρωινά. 

 • Συνοδός – Ξεναγός. 

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης επιβατών.

Δεν συμπεριλαμβάνει .:

 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό 

 • Είσοδοι σε μουσεία 

 • Φόρος διαμονής 

Τιμή συμμετοχής κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο .: 165 €

Διαφορά μονόκλινου δωματίου .: €

Η κράτηση θέσης είναι έγκυρη μετά την κατάθεση προκαταβολής 30%. 

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα αν το θεωρήσει απαραίτητο για την καλύτερη διενέργεια της εκδρομής ή την ασφάλεια του Group.

Μίνως tours ταξιδεύουμε τα όνειρα σας...