.

2023-11-28

Τριήμερη Εκδρομή Χριστουγέννων στην Γη Της Ελιάς !!!

Κυριακή 24 – 26/12/23

Γύθειο – Μονεμβασιά – Καστροπολιτεία Μυστράς

Σπάρτη - Αρεόπολη – Σπηλαια Δυρού

1η μέρα Κυριακή24/12/23 .Συγκέντρωση στο γραφείο μας στο Παγκράτι στις 07:00 και από Σύνταγμα – Ομόνοια 07:30. Με ενδιάμεσες στάσεις κατα την διαδρομή φτάνουμε στην Σπάρτη για το Μουσείο Ελιάς. Στο Μουσείο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις πρώτες μαρτυρίες για την παρουσία της ελιάς και την παραγωγή του λαδιού στον ελλαδικό χώρο καθώς και σπάνια απολιθωμένα φύλλα ελιάς, 50.000-60.000 ετών, από τη Σαντορίνη, τα παλαιότερα ευρήματα που αποδεικνύουν την παρουσία ελαιόδενδρου στην Ελλάδα. Στην Σπάρτη στην κεντρική πλατεία θα πιούμε το καφεδάκι μας. Σειρά του ταξιδιού έχει ο Μυστράς, όπου θα έχουμε το χρόνο να περιηγηθούμε και για φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια κάτω από την καστροπολιτεία. Μετάβαση στο Γύθειο και Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Pantheon Hotel***. Απόψε θα έχουμε την βραδινή μας έξοδο για να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα Διανυκτέρευση.

2η μέρα Δευτέρα25/12/23 .: Μετά από το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε για τα Σπήλαια Διρού, η ύπαρξη του ήταν γνωστή στους ντόπιους από το 1900 περίπου. Το 1949 οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, Γιάννης και Άννα Πετροχείλου, άρχισαν να το εξερευνούν συστηματικά. Έως το 1960 είχαν εξερευνηθεί και χαρτογραφηθεί 1.600 μέτρα ενώ σήμερα το γνωστό μήκος του σπηλαίου ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα. Το 1970 έγινε η πρώτη υποβρύχια εξερεύνηση. Σε ένα σημείο του σπηλαίου το βάθος φτάνει περίπου τα 100 μέτρα. Συνέχεια του ταξιδιού μας έχει ο γραφικός οικισμός Αρεόπολη για φαγητό και βόλτα. Επιστροφή στο Γύθειο.. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Δευτέρα26/12/23 .: Μετά το πρωινό μας, μαζεύουμε τα πράγματα μας και αναχώρηση για την Μονεμβασιά, γνωστή στους Φράγκους ως Μαλβαζία, είναι μια μικρή ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου. Πολλές από τις οδούς είναι στενές και κατάλληλες μόνο για τους πεζούς. Ο κόλπος της Παλαιάς Μονεμβασίας βρίσκεται στο Βορρά. Το παρωνύμιο της Μονεμβασίας είναι «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ. Περιήγηση στο χώρο και χρόνος για φαγητό. Γεμάτοι με νέες εμπειρίες και όμορφες εικόνες γυρνάμε στην Αθήνα, αναμένοντας την επόμενη εκδρομή με το ταξιδιωτικό γραφείο Μίνως Καμαρίτης Tours.

Συμπεριλαμβάνει .:

  • Όλες οι μεταφορές - περιηγήσεις - εκδρομές με σύγχρονο πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο.

  • 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο.

  • 2 Πρωινά.

  • Συνοδός.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης επιβατών.

Δεν συμπεριλαμβάνει .:

  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

  • Προσωπικά έξοδα

  • Είσοδοι σε μουσεία

  • Ρεβεγιόν

  • Φόρος διαμονής

Τιμή συμμετοχής κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο .: 145 €

Διαφορά μονόκλινου δωματίου .: 45 €

Η κράτηση θέσης είναι έγκυρη μετά την κατάθεση προκαταβολής 30%.

Υ.Γ O αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα αν το θεωρήσει απαραίτητο για την καλύτερη διενέργεια της εκδρομής ή την ασφάλεια του Group.

Μίνως tours ταξιδεύουμε τα όνειρα σας...